Marc is op zijn 16de jaar begonnen als drummer in de band van zijn vader zijn werk: Taxfree. Toen was het alleen nog maar drummen en kijken hoe de grote mannen op hun instrument speelden, maar al snel kreeg het ook zijn interesse en toen hij de nieuwe drummer werd van Ten Speed (1987) toen ging zijn ontwikkeling snel! De jaren erna leerde hij zichzelf gitaar, basgitaar en keyboard spelen en ook werd hij erg enthousiast om het zingen uit te breiden. 

Toen zijn vader ging stoppen met de muziek in 2000, nam hij het stokje over en nam ook alles qua organisatie over en eind 2022 gaat Marc stoppen met Ten speed na 35 fantastische jaren!! Op zaterdag 11 februari 2023 heeft de band een groots afscheidsoptreden gegeven in Groningen.

Ook zingt Marc al vanaf 2009 met Jaap Velema in Zangduo MaJa (zie biografie) en is hij vanaf 2019 bassist in de Classic Rock formatie "Wall of Roses" uit Groningen. In maart 2023 is Marc beginnen als bassist bij de Groningse Soul formatie "Soul Deep" 

Het presenteren en entertainen heeft hij zich zelf aangeleerd, door vooral naar anderen te kijken hoe het niet moet. Grapjes met verkleedpartijen is niet zijn ding, want knallen met een swingende band en mensen vermaken met leuke liedjes...dat is zijn ding! Met een natuurlijke manier van entertainen en presenteren, zorgt hij voor een leuke sfeer en hij is daarom een veelgevraagd zanger/muzikant die met ruim 30 jaar ervaring weet, hoe hij mensen een geweldige avond kan bezorgen.

Wat hem onderscheid van anderen? Hij is een duizendpoot en zingt met gemak nummers van Michael Bubble, Elvis, Jim Reeves, André Hazes, Elton John, Danny Vera of Jan Smit en dan niet op de manier om deze artiesten te imiteren, maar puur met zijn eigen sound.

 

"ik doe alles met volledige passie en zie een optreden niet als een 'klus' maar als iets unieks, want iemand die jou boekt voor zijn feest, verwacht dat je het met volle overgave doet en niet alleen maar voor het geld.  Alleen maar 'gewoon' staan te zingen is voor mij niet wat ik wil...ik wil mensen vermaken, entertainen, gezelligheid creëren...DAT is mijn ding" 

 

Suddenly - Billy Ocean / zang: Marc Roelaarts / piano/muziek: Hans Tinge / basgitaar: Marc Roelaarts 

Welcome to my world - Jim Reeves / zang: Marc Roelaarts / muziek: Hans Tinge

Can you feel the love tonight - Elton John  / zang: Marc Roelaarts / muziek: Hans Tinge

A little bit further away  - Kokomo / uitvoering van diverse muzikanten